De Sjamanistische visie

Wat is Sjamanisme

Alles is bezield

Volgens het sjamanisme is alles bezield, heeft alles een bewustzijn. Ook stenen, planten dieren, de sterren, de zon, de maan, het vuur, het water en de lucht. En alles beschikt over zijn eigen specifieke kracht. Tijdens het Pad van eigen wijsheid reizen we steeds in verbinding met de aarde en de kosmos en laten we ons begeleiden door de kracht van plant en dier.

 

De drie werelden

Het Sjamanistisch wereldbeeld spreekt van de alledaagse werkelijkheid en de niet alledaagse werkelijkheid. De niet alledaagse werkelijkheid bestaat uit drie werelden; de Middenwereld, de Benedenwereld en de Bovenwereld.

De Middenwereld is de onzichtbare kant van de fysieke wereld waarin wij leven. De bezielde wereld van onze echte werkelijkheid. De plek waar je het zielsaspect van stenen, planten dieren, de sterren, de zon, de maan, het vuur, het water en de lucht ziet.

In de Beneden- en Bovenwereld vind je onder andere de krachtdieren, spirithelpers en voorouders.

 

Contact maken

Sjamanisme is contact maken met deze andere werkelijkheid, buiten de normale zintuigen om. Door in trance te gaan kun je bewust in de andere werkelijkheid komen en contact maken met de ziel van alles. Een trancestaat kun je onder andere bereiken door het nuttigen van Plant (doe ik zelf niet), muziek, dansen, ratelen en/of drummen. 

 

Te veel of te weinig

Wanneer je in dit leven te maken krijgt met fysieke-, emotionele- of psychische klachten, dan is de oorzaak volgens het sjamanisme dat je van iets te veel of van iets te weinig hebt. Heb je van iets te veel dan kan dat te maken hebben met energieën van anderen, overtuigingen of emoties die niet gevoeld. Is er van iets te weinig dan is er sprake van souloss of power animal loss.

Een sjamaan of sjamanistisch beroepsbeoefenaar reist, met krachtdier of spirithelper, naar de drie werelden om de oorzaak te achterhalen en verloren krachtdieren en zielsdelen op te halen zodat heling kan plaatsvinden.

 

Sjamanistische Extractie

Wanneer je in dit leven te maken krijgt met fysieke-, emotionele- of psychische uitdagingen, dan is dat, volgens het Sjamanisme, omdat je van iets te veel of van iets te weinig hebt. Heb je van iets te veel dan noem je dat Intrusions. Intrusions ontstaan door bijvoorbeeld energieën van anderen, overtuigingen of emoties die niet gevoeld of erkend worden. Je leert intrusions te herkennen, op te sporen en te verwijderen.

 

Power Animal Retrieval

Een krachtdier is een bondgenoot en steun voor je terwijl je door de uitdagingen van het leven reist. Wanneer je ook trancereizen maakt, is een krachtdier letterlijk je gids, die je beschermt tegen gehechtheden en ongezonde spirituele situaties.

Het ontdekken van je krachtdier is een belangrijke stap in je genezingsreis, want je krachtdier kan je toegang geven tot tijdloze wijsheid en je in staat stellen betere beslissingen te nemen.

 

Soul Retrieval

Wanneer je in dit leven te maken krijgt met fysieke-, emotionele- of psychische uitdagingen, dan is dat, volgens het Sjamanisme, omdat je van iets te veel of van iets te weinig hebt. Je leert met Soul Retrieval zielsdelen terug te halen uit de niet alledaagse werkelijkheid, waardoor de de ziel, je essentie en levenskracht, weer heel wordt.

 

Dismemberment

Met behulp van een Krachtdier of Spirithelper neem je afscheid van zaken die je niet meer dienen. Je ontrafeld je leven waardoor alleen jouw kern nog overblijft.

 

Over Dood en Sterven

Je maakt tijdens de opleiding ook kennis met de Sjamanistische visie op dood en sterven. De dood is niet het einde van alles maar een overgang van het oude naar het nieuwe. Het is een nieuw begin dat gevierd mag worden. Je leert hoe je jezelf en anderen op de dood kunt voorbereiden en hoe je overledenen naar een beter plek kunt begeleiden (indien je dit wilt). Dit noem je Psychopompus.