Hoofdstuk 1

Searching for meaning

Hoge bergtoppen, schitterende vergezichten. Verlaten valleien, eenzaam en stil. Woeste stormen en ruige zeeën, en dan toch telkens weer de stralende zon die onze aarde komt verlichten. Zo is de natuur en zo is ook ons leven. De turbulentie van het leven brengt ons, naast blijdschap en plezier ook pijn, verdriet, spanning en angst; waardoor er energetische wonden zullen ontstaan. Vroeg of laat zal de ziel deze wonden, via emotionele, mentale of lichamelijke ongemakken, aan ons kenbaar maken. Je ziel wil je duidelijk maken wat het verlangt, wat jij nodig hebt.

 

Gerry Dijkstra

Mijn zoektocht

Tijdens een training over persoonlijk leiderschap werd me duidelijk hoe belangrijk het is om zelf aan het roer van je eigen leven te gaan staan. Ik leerde ook hoe je dat doet. Dit was een training die voor mij heel waardevol bleek te zijn. Zo waardevol dat ik heel sterk de behoefte voelde om het geleerde door te geven; iedereen moest dit weten. Eerst begon mijn eigen reis. Ik ging op weg naar mezelf en ontdekte mijn levensmissie. Stond aan het roer van mijn eigen leven en deed ervaring op. Daarna gaf ik een paar cursussen en begeleidde een aantal mensen.

Toch voelde het niet kloppend.

Drie jaar later begon ik met de opleiding holistisch energetisch therapeut, gewoon omdat dat goed voelde, omdat ik voelde dat ik dat nodig had. Vier jaar duurde de opleiding en tijdens deze reis, waarbij ik mezelf steeds beter leerde kennen en ook mijn wonden ontdekte, vond ik het antwoord op mijn ‘maar’.

 

Het antwoord

“Een blij en gelukkig leven bereik je niet alleen met het kennen van je levensmissie en het kunnen leidinggeven aan je eigen leven. Het gaat vooral ook over oude wonden, trauma’s en zielsverlies. Over onzichtbare koorden en heilige koeien (overtuigingen). Je kunt dus wel weten wie je bent maar zonder het helen van je wonden zul je niet kunnen zijn wie je bent. Het gaat dus over: je wonden helen, je roeping leven en dienstbaar zijn naar de wereld om je heen.”

 

Samenkomen

Ergens onderweg had ik allang voorvoeld dat beide werelden mochten samenkomen in een nieuwe opleiding. Een opleiding waarbij hart en hoofd, Yin en Yang in balans zijn.

 

De opleiding

Tijdens deze opleiding ga je met behulp van geleide visualisaties, Sjamanistische healing ceremonies en creatieve oefeningen opnieuw contact maken met het verlangen van jouw ziel. Je ontdekt wie je in essentie bent, en welk talent je hebt om je roeping in dit leven dienstbaar te maken. Je leert om te leven vanuit jouw eigen wijsheid.

De opleiding geeft je inzicht en helpt je te helen, zonder dat je van alles ‘moet’. Naast ontspannen en niks hoeven maak je ook jouw eigen manifest. Je brengt jouw verhaal in woord en beeld zodat het voor je kan werken, je leven lang.

 

De eerste stap

De opleiding start bij het verkennen van je energiesysteem. Via de helende wielen, de Chakra’s, kom je, van het gebied van het lichaam, in dat van licht en geest. In de Chakra’s liggen de wonden, die we tijdens onze levensreis hebben opgedaan, opgeslagen. Om jezelf goed voor te bereiden op de Sjamanistische trancereis leer je tijdens de Reis door de Chakra’s, het energiesysteem kennen door op onderzoek uit te gaan en zelf te ervaren. Dit is de eerste stap naar heling.

 

Terug naar jouw oorsprong

Tijdens de Reis naar jezelf reis je terug op je pad, terug naar jouw oorsprong. Dit is de plek waar je jouw genezend geschenk, jouw unieke talent ontdekt dat jou helpt om uit de schaduw te komen en weer in het licht te gaan leven. Onderweg geven je opnieuw aandacht aan de wonden die je tijdens je levensreis hebt opgelopen en laten je helen wat geheeld mag worden. Altijd in verbinding met de aarde en de kosmos, begeleid door de kracht van plant en dier.

Vanuit jouw oorsprong reis je naar jouw lotsbestemming en ontdekt de roeping waarmee je geboren bent. Je laat belemmerende overtuigingen los, leert de kracht in jezelf te zien en geeft je levensmissie bestaansrecht. Hierdoor loop je steeds makkelijker het pad van jouw eigen wijsheid en blijf je dicht bij je eigen verlangen, je eigen geluk.

 

Pad van de healer

Je vervolgt (eventueel) je reis en verdiept je verder in de kracht van de eeuwenoude wijsheid van het Sjamanisme. Tijdens het Pad van de healer krijg je meer Sjamanistische healingtechnieken aangereikt en leer je deze in te zetten voor je eigen spirituele ontwikkeling en die van anderen. Je ontdekt ook wat je nodig hebt om een bekwaam Healer te zijn.

 

De opleiding is nog in ontwikkeling. Je kunt je dus nog niet aanmelden. Wil je op de hoogte blijven zet dan je naam op mijn lijst zodat ik je mijn nieuwsbrief kan sturen.