Voorwoord

hoe mijn reis begon

Verloren in de wereld

Mijn reis begon in 1973, in een wereld die ik niet begreep; ik voelde dat wat ik met mijn ogen niet kon zien en zag een andere waarheid. Hierdoor vormde zich een angst die nog vele jaren met mij meeging. In mijn pubertijd ontdekte ik via meditatie wat ik als kind niet begreep. Ik ontwikkelde mijn intuïtie, volgde opleidingen in het paranormale, leerde over voeding, gezondheid, persoonlijk leiderschap en had uiteindelijk een klein maar goedlopend bedrijf in webdesign.

 

De oorspronkelijke wond

Maar als zeurende pijn bleef er iets aan mij knagen. Het was mijn oorspronkelijk wond, de angst die bleef roepen en mijn bedoelde pad blokkeerde. Een zoon met vier chronische ziektes voedde deze angst nog meer. En hoe gek het misschien ook klinkt, en ondanks dat hij mijn leven het meest op zijn kop zette, werd hij daarmee ook degene die mij het meest duidelijk maakte wat ik eigenlijk nodig had.

 

De angst doorleven

Ik volgde een opleiding tot Holistisch Energetisch Therapeut, om mezelf te helen en mijn bedoelde pad terug te vinden. Hier vond ik de oorspronkelijke wond van mijn angst, zag hem diep in de ogen, doorleefde hem en doorleef hem soms opnieuw. Langzaam maar zeker is de wond aan het helen en kan ik vrij van deze angst mijn pad vervolgen.

 

Thuiskomen

Dit pad leidde me naar een Sjamanistisch healer waar ik voor het eerst een Sjamanistische trancereis maakte. Het was een reis waar ik, met behulp van plant, in diepe trance ging en inzichten kreeg waar ik me nu nog steeds over verwonder. Ik zag tijdens de reis hoe de evolutie werkt, hoe mens, plant, dier, aarde en kosmos elkaar nodig hebben, elkaar helpen om te evolueren. Ik zag het samenspel van energieën en aanschouwde het vol ontzag en verwondering.

Ik zag ook mijn eigen evolutie, hoe ik ooit in verbinding met de natuur leefde en hoe alles wat ik in vorige levens deed verweven is met mijn leven nu. Er volgde nog een beeld, een beeld van een Sjamaan. En ik voelde de kracht van deze eeuwenoude wijsheid.

Eenmaal teruggekeerd naar de aardse werkelijkheid bleef deze ervaring mij roepen, het bleef aan mij trekken. En tijdens de meditaties die ik deed om helder te krijgen hoe ik mijn gift, mijn talent, in dit leven op aarde dienstbaar mocht maken kwamen steeds dezelfde antwoorden terug. ‘Help lost souls’ en ‘Soul Retrieval’, was wat ik telkens opnieuw hoorde. Ik mocht me verbinden met de oude wijsheid van sjamanisme; zodat ik deze zeer krachtige helingswijze kan inzetten in mijn hedendaagse praktijk.

Voorzichtig ging ik op pad om het Sjamanisme te ontdekken. Ik las een boek over Soul Retrieval en paste, voor zover dat ging, op mezelf toe wat ik las. Ik begon intuïtief met het maken van krachtstokken die mij hielpen om me te verbinden met de Spirits-helpers, de Krachtdieren, de Aarde en de Kosmos. Er volgden meer boeken en een aantal cursussen.

Het Sjamanisme voelt voor mij als thuiskomen en vanuit de kern van het Sjamanisme ontwikkel en groei ik op mijn eigen wijze verder; altijd begeleid door de Spirithelpers.

Nu is de tijd gekomen dat ik al het geleerde en alle ervaringen mag delen met anderen. Met mijn cursussen hoop ik jou te begeleiden om te leven en te ondernemen vanuit eigen wijsheid. Voor een mooier leven met meer plezier én magie.

Ga je mee op reis?